Wat zijn die toelichtingen in Microsoft PowerPoint?

George ziet regelmatig presentaties waarbij de maker ervan toelichtingen heeft gemaakt bij de afbeeldingen. Nu heeft hij zelf wel eens wat uitgeprobeerd met wolkjes en daarin weer tekstvakken geplaatst, maar kan dat niet wat makkelijker?

Wat is er aan de hand?

In de nieuwe versies van PowerPoint wordt vaak gebruik gemaakt van SmartArt. Wat is SmartArt? Het is een snelle en effectieve methode om tekst en afbeeldingen te combineren. Je hoeft niet meer zelf lijntjes te trekken en proberen op de juiste plek uit te komen, PowerPoint regelt het allemaal! Er zijn een heleboel mogelijkheden binnen SmartArt. Zo kun je hiërarchische structuren maken, cycli weergeven, matrixen of piramiden bouwen. Maar je kunt dus ook gewoon je eigen afbeeldingen gebruiken.

Maar hoe dan?!

Op het tabblad Invoegen heb je in de groep Illustraties het symbool SmartArt. Vervolgens kies je de gewenste structuur. In het deelvenster zie je steeds wat het effect zal zijn.

Bij afbeeldingen kun je kiezen om te illustreren met afbeeldingen en/of teksten. In onderstaand voorbeeld zijn beide gebruikt.

George gebruikt nu volop SmartArt. Jij binnenkort ook?

Vond je deze tip handig?

Wil je meer tips ontvangen? Volg me dan op Facebook of LinkedIn! Daar schrijf ik vaak ook korte tips. Wil je meer weten of misschien wel een training volgen?
Bel 06-125 63 799 of stuur het contactformulier in. Dan bel ik jou.

Deel met vrienden