Werk efficiënt samen met Microsoft 365

Bestanden worden over en weer gemaild, wie heeft eigenlijk de laatste versie? Waar is dat besluitenlijstje gebleven, en is het bijgewerkt? Waar is mijn bestand gebleven? Herken je deze vragen? Met Microsoft 365 heb je al je antwoorden bij elkaar. Je werkt in de vertrouwde omgeving van Microsoft, met onmiddellijke toegang tot alle software en de bestanden die je nodig hebt.

Wil je ook samenwerken met Officevraagbaak?

Maartje | Microsoft Teams | Officevraagbaak

Maartje ontving steeds bestanden van iedereen die ze dan corrigeerde en terugstuurde. Dat moest toch makkelijker kunnen? Vaak had iemand anders ze ook al bekeken. En dan die eindeloze mailtjes heen en weer… Korte lijnen, daar houdt Maartje van.

Zij en haar teamleden volgden een training Microsoft 365 bij Officevraagbaak en werken nu ook virtueel écht samen.

Dimitri is de spil van het bedrijf. Wanneer je iets zoekt kun je het maar beter aan hem vragen, dat scheelt je uren tijd. Maar daardoor kwam Dimitri zelf steeds minder aan zijn eigen werk toe.
De training Microsoft 365 door Officevraagbaak bracht uitkomst. Iedereen weet nu hoe hij kan samenwerken in de bestanden, zonder dat het een rommeltje wordt.

Dimitri | Microsoft Teams | Officevraagbaak

Wat is nou OneDrive of SharePoint?

De vraag die het meest gesteld wordt: 'wat is het verschil tussen OneDrive en SharePoint?'

O, en dan is er ook nog een Drive, maar dat is toch hetzelfde? En DropBox dan?

Ik snap dat je nauwelijks wijs wordt uit die wirwar. Daarom leg ik het je graag uit.

OneDrive is de online opslagplaats van Microsoft.
Drive is de online opslagplaats van Google.
DropBox is een aanbieder van online opslag, niets meer.

SharePoint is het verzamelpunt van de bestanden die door iedereen in het bedrijf gebruikt kunnen worden. Dat wil niet zeggen dat je automatisch toegang hebt tot alle bestanden op SharePoint, het werkt met rechten op toegang.

Hoe gebruik je Microsoft 365 efficiënt?

Tijdens de training leer je hoe je met meerdere personen aan één document kunt werken. Niet dat jouw tekst ineens weg is maar dat je samen bekijkt welke tekst het beste is.

Je leert hoe je Excel kunt gebruiken in Word of in PowerPoint. Na de training weet je hoe je jouw documenten beveiligt tegen veranderingen. Je hoeft een document niet meerdere keren op te slaan, je leert werken met versies.

Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de opslag van je documenten. Wat is slim, wanneer sla je op je OneDrive op en wanneer op SharePoint?

Welke programma's komen aan bod?

Behalve uitleg over SharePoint en OneDrive komen natuurlijk ook de andere programma's aan bod.

In overleg met jou bepalen we welke programma's er gebruikt gaan worden. Werk je nooit met PowerPoint? Dan wordt dit ook niet behandeld. Wil je een uitleg over de samenwerking binnen Outlook, OneNote, Teams? Dan verwerk ik dit in het programma.

Opbrengst

Deze training wordt aangeboden aan bedrijven. Een goed begrip van wat Microsoft 365 kan levert een enorme tijdswinst op.

Samenwerken klinkt heel erg leuk maar van nature is 'men' geneigd om bestanden voor zichzelf te houden, dan maar kopieën rondmailen. Stel je voor dat... die angst haal ik weg.
Ik leg uit wat samenwerken echt kan opleveren. Dat je samen voor één bedrijf werkt.

Bedrijfstraining

De groepsgrootte is maximaal 8 personen om zo iedereen aandacht te kunnen geven.

Beginners en gevorderden plaats ik het liefst in aparte groepen, zodat ieder op zijn of haar eigen niveau alles uit de training kan halen. Ik kijk naar de wensen van het bedrijf.

Alle Microsoft 365 trainingen zijn maatwerk, afgestemd op de behoefte van het bedrijf.

Officevraagbaak nodig?

Wil jij Microsoft 365 ook echt goed gaan gebruiken? Dat iedereen er met plezier mee werkt
in de praktijk? Meld je bedrijf aan voor de training, dan gaan we samen aan de slag!

Ik wil hulp om Microsoft 365 goed in te kunnen zetten.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil*
Naam bedrijf
Jouw naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.