Wie is de Officevraagbaak?

Noortje Kuhlman is de Officevraagbaak voor Bergen op Zoom en verre (verre!!) omstreken. Het begon allemaal met een opleiding tot systeembeheerder (oinkkkk wat zijn systemen saai! je ziet bijna geen mensen!) en mijn zoektocht naar wat ik wél leuk vond. Nou, dat was al snel duidelijk. Software.... ik kan er uren zoet mee zijn. Uitvogelen hoe het werkt, wat kan ik er allemaal mee. En dan vervolgens overbrengen op anderen.

Hoe het begon...

Ik begon met WordPerfect en Lotus 123 (wie kent het nog?). Al snel werd me gevraagd dit voor bedrijven te gaan doen. Géén probleem, leuk juist! Het bedrijf stapte over op Word en Excel, deed ik mee? Tuurlijk! Huh? Zal ik toch maar eerst dat programma eens aanschaffen. En zo was ik de cursisten steeds één stap voor. Bij die eerste versie is het (natuurlijk) niet gebleven. Ik was verslaafd.... Iedere nieuwe versie moest ik tot in alle hoekjes en gaatjes onder de knie krijgen.

De overgang van WP en Lotus naar Office

Een automatiseringsbedrijf kreeg lucht van mijn activiteiten en vroeg mij voor hen te komen werken. Ik heb 4 jaar lang medewerkers op bedrijven (van IJmuiden tot Maastricht en alles ertussenin) begeleid in de overgang van "WP" naar Word, van Lotus 123 naar Microsoft Excel, en alle andere programma's van het Office-pakket. Ik schreef zelf alle handleidingen welke ook door mijn collega's gebruikt werden. Er kwamen steeds meer opleidingsinstituten en het bedrijf waarvoor ik werkte ging zich toeleggen op netwerken.

Daarna heb ik ruim 16 jaar gewerkt als officemanager. Ook in deze leuke baan onderhield ik mijn kennis van het pakket. Collega's en klanten ondersteunde ik dagelijks door het beantwoorden van hun vragen. Ik schoolde mezelf steeds vrijwillig bij.

En zo... werd de Officevraagbaak geboren

Nu coach en train ik zelfstandige professionals en medewerkers in bedrijven in Word, Excel, Teams... noem maar op. Veelal zelfstandigen en bedrijven die zijn overgestapt op Microsoft 365. Het laatste jaar heeft vooral Teams een vlucht genomen. Bedrijven willen vooral weten hoe ze de app efficiënter kunnen inzetten.

Maar ook als je al een tijdje met de programma's werkt en je loopt vast help ik je graag weer op de goede weg.

Als zzp'er ondersteun ik natuurlijk ook graag andere zelfstandige professionals.

Hobby’s en vrije tijd?

Naast mijn passie voor Microsoft Office speel ik ook graag bodhrán (Ierse trom). Ik werk met polymeerklei en ontwerp hiermee unieke sieraden en gebruiksvoorwerpen. Ook maak ik graag beelden met een textielverharder. Ik maak nooit dezelfde dingen, want het is veel leuker om unieke werkjes te ontwerpen. Daarnaast ben ik een échte lezer. Zowel fictie (bijvoorbeeld een goede thriller) als non-fictie. En het liefst dwarsliggers, omdat die zo makkelijk zijn op reis, een andere passie.

Waar zit de Officevraagbaak?

Ik werk vanuit Bergen op Zoom, maar ik zoek je graag op! Van Wieringerwerf tot Uithuizen of Vaals. Aarzel dus niet om contact met mij op te nemen. Bel 06-125 63 799 of stuur vrijblijvend het contactformulier in. Dan bel ik jou.

Officevraagbaak

Noortje Kuhlman

Noortje Kuhlman | Officevraagbaak