Digivaardig is voor iedereen anders

Digivaardig betekent niet dat je álles moet kunnen op computergebied. Je leert juist om makkelijk te werken met dat wat jij nodig hebt.

Je wilt opnieuw de arbeidsmarkt op maar jouw kennis van Word en Excel is (nog) niet voldoende.

Op je werk schaam je je omdat je steeds aan collega's moet vragen hoe iets werkt (of je zegt dat 'je er nog niet aan toegekomen bent').

Je wilt een stapje hogerop maar de nodige kennis ontbreekt (nu) nog.

In jouw omgeving zijn migranten die wel bijgespijkerd willen worden maar ze weten de weg naar hulp niet te vinden.

Klinkt een van deze uitspraken je herkenbaar in de oren?

Word ook digivaardig!

Er zijn zoveel momenten waarop je wel wat hulp kunt gebruiken op de digitale snelweg. Dat is heel normaal. Je kunt niet alles bijhouden/bijbenen.

Iemand die (weer) aan de arbeidsmarkt wil gaan deelnemen heeft totaal andere behoeften dan iemand die wil doorgroeien op het werk.

Ik geef je enkele voorbeelden:

Herintreden

Marjet wilde, na jaren thuis voor de kinderen gezorgd te hebben, weer terug naar de arbeidsmarkt. In eerste instantie ging ze ervaring opdoen via vrijwilligerswerk. Ze kwam er al snel achter dat je ook dan kennis nodig hebt van Microsoft Office. Haar vragen gingen vooral over Word en Outlook.

Doorgroeien

Jantine heeft een leuke baan maar wil best wel hogerop. Het is dan wel noodzakelijk dat ze kennis heeft van Excel: alle roosters en budgetten worden in dit programma gemaakt.

Omscholing

Rien heeft jarenlang als hovenier gewerkt. Door omstandigheden is dit werk te zwaar voor hem geworden. Die pc zegt hem eigenlijk niks. Na de training wist hij het zeker: hij wilde zich gaan specialiseren in websites voor hoveniers. De basis van Microsoft 365 komt hem goed van pas.

Nieuwe Nederlanders

Svetlana is begin 2021 naar Nederland gekomen. In haar geboorteland is het voor vrouwen nog steeds niet gebruikelijk om te werken, en al zeker niet op een pc of laptop. Tijdens het kennismakingsgesprek bleek dat ze al blij zou zijn als ze een sollicitatiebrief kon mailen én hoe ze het antwoord erop dan kon openen. Ze hoefde de brief nog niet eens zelf te kunnen schrijven.

Na de training kon ze niet alleen zelf de brief schrijven (ook haar Nederlands ging met sprongen vooruit!); het versturen en reageren op het antwoord gaat haar ook goed af. Haar vrolijke karakter zorgde voor de rest: ze heeft een leuke baan gevonden.

Dit is het aanbod

Hoe zou je het vinden om digivaardig te worden? Dit kan op alle niveaus en ook in allerlei programma's.

Jij bepaalt waar je een training in wilt volgen. De beginselen van Excel of heb je moeite met bepaalde formules? Opmaak in Word? Of wil je weten hoe je zaken makkelijker in Word of Outlook kunt uitvoeren? Een combinatie kan natuurlijk ook. Stuur me je wensenlijstje en we overleggen de mogelijkheden.

De kosten? € 750,- inclusief btw. Hiervoor krijg je een handleiding welke speciaal voor jou geschreven wordt en 3 x 3 uur directe 1-op-1-ondersteuning.
Tussen de bijeenkomsten zit minimaal 1 week zodat jij kunt oefenen en je vragen opschrijven voor de volgende keer.

Meer weten? Vul dan het contactformulier op deze pagina in. Word ook digivaardig!

Officevraagbaak is partner van

Samen in de regio | Officevraagbaak

Strippenkaart

Wil je geen volledige training? Wil je ondersteuning in stukjes? Denk dan eens aan een strippenkaart. Voor € 250,- inclusief btw koop je 3 uur hulp van de Officevraagbaak in.

Welke vaardigheden zijn er?

Je hoeft echt niet alle digitale vaardigheden onder de knie te krijgen. Het is gewoon prettig om vlot jouw digitale dag door te komen.

Wil je weten welke onderwerpen er zoal zijn? Kijk dan eens op de volgende pagina's. Ze openen allemaal in een nieuw venster zodat je deze pagina steeds snel terug kunt vinden.

Werk slimmer met Microsoft Word
Efficiënter werken met Excel
Haal alles uit Outlook
Presenteer professioneel met PowerPoint

Neem contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik vond het ontzettend fijn om met Noortje te mogen samenwerken.

Ik dacht dat ik al veel wist van Microsoft, maar er ging een wereld voor mij open.

Noortje legt goed uit en geeft een mooi naslagwerk/huiswerk met duidelijke stapsgewijze uitleg.

Voor mijn werk heb ik vooral PowerPoint hard nodig. De presentatie die ik vooraf gemaakt had, is nu een heel stuk professioneler.

Noortje heeft ontzettend veel kennis en is erg geduldig.

Ze vroeg mij wat ik wilde leren en paste daar de lesstof op aan. Geen standaard programma dus.

Ik ben heel dankbaar dat ik deze lessen mocht volgen en kan het iedereen aanbevelen.

Ook vrouwen van 46 jaar, die denken dat ze best veel weten????

Nathalie

Het allermeest had ik toch wel aan het organiseren in Windows 11, van taakbalk tot documenten. Zo netjes en opgeruimd lukt mezelf veel beter nu.

Ik vind het altijd prettig om toch efficiënter te kunnen werken en dan is herhaling van de basis wel prettig.

Het automatiseren in Word en Outlook vind ik wel moeilijker maar leuk om te ontdekken.

Het gebruik van de sneltoetsen vind ik superhandig.

En natuurlijk de uitleg op z’n Noortjes, waarom, het verhaal erachter.

Anita