Digivaardig is voor iedereen anders

Je wilt opnieuw de arbeidsmarkt op maar jouw kennis van Word en Excel is (nog) niet voldoende.

Op je werk schaam je je omdat je steeds aan collega's moet vragen hoe iets werkt (of je zegt dat 'je er nog niet aan toegekomen bent').

Je wilt een stapje hogerop maar de nodige kennis ontbreekt (nu) nog.

In jouw omgeving zijn migranten die wel bijgespijkerd willen worden maar ze weten de weg naar hulp niet te vinden.

Klinkt een van deze uitspraken je herkenbaar in de oren?

Word ook digivaardig!

Er zijn zoveel momenten waarop je wel wat hulp kunt gebruiken op de digitale snelweg. Dat is heel normaal. Je kunt niet alles bijhouden/bijbenen.

Iemand die (weer) aan de arbeidsmarkt wil gaan deelnemen heeft totaal andere behoeften dan iemand die wil doorgroeien op het werk.

Ik geef je enkele voorbeelden:

Herintreden

Marjet wilde, na jaren thuis voor de kinderen gezorgd te hebben, weer terug naar de arbeidsmarkt. In eerste instantie ging ze ervaring opdoen via vrijwilligerswerk. Ze kwam er al snel achter dat je ook dan kennis nodig hebt van Microsoft Office. Haar vragen gingen vooral over Word en Outlook.

Doorgroeien

Jantine heeft een leuke baan maar wil best wel hogerop. Het is dan wel noodzakelijk dat ze kennis heeft van Excel: alle roosters en budgetten worden in dit programma gemaakt.

Omscholing

Rien heeft jarenlang als hovenier gewerkt. Door omstandigheden is dit werk te zwaar voor hem geworden. Die pc zegt hem eigenlijk niks. Na de training wist hij het zeker: hij wilde zich gaan specialiseren in websites voor hoveniers. De basis van Microsoft 365 komt hem goed van pas.

Nieuwe Nederlanders

Svetlana is begin 2021 naar Nederland gekomen. In haar geboorteland is het voor vrouwen nog steeds niet gebruikelijk om te werken, en al zeker niet op een pc of laptop. Tijdens het kennismakingsgesprek bleek dat ze al blij zou zijn als ze een sollicitatiebrief kon mailen én hoe ze het antwoord erop dan kon openen. Ze hoefde de brief nog niet eens zelf te kunnen schrijven.

Na de training kon ze niet alleen zelf de brief schrijven (ook haar Nederlands ging met sprongen vooruit!); het versturen en reageren op het antwoord gaat haar ook goed af. Haar vrolijke karakter zorgde voor de rest: ze heeft een leuke baan gevonden.

Woon of werk je in Brabant?

De provincie heeft een budget waarmee jij gratis (!) een training kunt volgen om digivaardig te worden.

Meer weten? Vul dan het contactformulier in!
Direct aanmelden? Dat kan via deze link.

Officevraagbaak is partner van

Samen in de regio | Officevraagbaak

Neem contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.