Wat zijn die rode strepen in mijn document?

Akke opent nietsvermoedend haar Word-document dat op de gedeelde schijf is opgeslagen. Het staat ineens vol met rode strepen in de kantlijn. Wat moet ze hiermee? Hoe krijgt ze die strepen weer weg?

Wat is er aan de hand?

Het document dat Akke heeft geopend is geredigeerd door een collega. Akke kan de aangebrachte wijzigingen accepteren of weigeren.

Redigeren en samenwerken

Voordat je documenten kunt redigeren moet eerst de functie Wijzigingen bijhouden worden geactiveerd. Je vindt deze functie op het tabblad Controleren of je activeert hem met de toetscombinatie Ctrl+Shift+E.

Bij iedere acceptatie of weigering verdwijnen rode strepen. Door op Vorige of Volgende te klikken spring je naar de volgende wijziging.
Je kunt ook het revisiecentrum openen. Je ziet dan precies wie welke wijzigingen heeft aangebracht en kunt dan bepalen of je deze wilt accepteren of niet. Voor de privacy is in het voorbeeld steeds de naam van de collega verwijderd.

Maar je kunt ook de opmerkingen aan de zijkant tonen, dan is het nog duidelijker wat er gewijzigd is.
Hiervoor activeer je Alle markeringen en kies je eventueel in het drop-down-menu de wijzigingen die je wilt zien.

Wanneer tekst is gewijzigd zie je dit rood gemarkeerd in de tekst, gewijzigde opmaak wordt in de kantlijn weergegeven. Wat er gewijzigd is wordt duidelijk omschreven. In de tekst zelf zijn weggehaalde woorden of letters doorgestreept en bijgeplaatste woorden of letters in rood weergegeven.

Akke is blij met de uitleg en gebruikt nu de redigeerfunctie ook zelf in gedeelde documenten. Wist je dat je ook met meerdere personen tegelijk kunt redigeren?! Redigeren maakt samenwerken makkelijk.

Vond je deze tip handig?

Wil je meer tips ontvangen? Volg me dan op Facebook of LinkedIn! Daar schrijf ik vaak ook korte tips. Wil je meer weten of misschien wel een training volgen? Bel 06-125 63 799 of stuur het contactformulier in. Dan bel ik jou.

Deel met vrienden