Marieke wil een herhaalrecept…

Marieke heeft 10 weken achter elkaar dezelfde soort afspraak, op dezelfde plaats, met dezelfde mensen. Die hoeft ze toch zeker niet 10 keer in haar agenda te schrijven?

Wat is er aan de hand?

Wanneer je regelmatig een afspraak wilt laten terugkeren heeft Microsoft Outlook daar een handig hulpmiddeltje voor. Het hoeft niet eens iedere week, iedere 2 weken of elke maand kan ook. Of het jaarlijks bezoek inplannen? Het kan allemaal, als er maar regelmaat inzit. Een terugkerende afspraak dus.


Oplossing!

Wanneer je een afspraak inplant kun je kiezen voor een terugkeerpatroon. Je kunt dan elk gewenst patroon plannen, zolang het maar enige regelmaat vertoont. Je vindt het terugkeerpatroon in de groep Opties.

Betekent dit dat, als er per ongeluk een afspraak, om wat voor reden dan ook, niet door kan gaan, iedere afspraak altijd in de agenda moet blijven staan? Nee, je kunt een enkele afspraak gewoon verwijderen. Door simpelweg op Delete te drukken krijg je de mogelijkheid deze ene afspraak of meteen alle afspraken te verwijderen.

Wil je notities toevoegen aan een afspraak? Ook dit kan nog steeds per afspraak óf meteen voor de gehele reeks. Hiervoor open je het item en je krijgt de mogelijkheid alleen deze afspraak te openen of meteen de hele reeks.

Wanneer je gekozen hebt voor 7 terugkerende afspraken en je verwijdert er één dan heb je nog maar 6 afspraken over. Het is niet zo dat er dan een 7e achteraan gepland wordt. Je kunt wel het terugkeerpatroon aanpassen.

Wanneer je voor de volledige serie kiest staan niet meteen alle items geopend op je scherm, je past één item aan en dit wordt meteen doorgevoerd op alle andere items als je de afspraak opslaat.

Vond je deze tip handig?

Wil je meer tips ontvangen? Volg me dan op LinkedIn of Facebook. Daar schrijf ik vaak ook korte tips. Wil je meer weten of misschien wel een training volgen? Bel 06-125 63 799 of stuur het contactformulier in. Dan bel ik jou.

Deel met vrienden