Rekenen in Excel zonder Excel te gebruiken

Johan betrapt zichzelf erop dat hij vaak toch even naar zijn rekenmachine grijpt, ondanks dat Excel gewoon open staat. Natuurlijk kan hij ook gewoon een cel in Excel gebruiken, maar hij werkt vaak in een beveiligde werkmap.

Wat is er aan de hand?

In een beveiligde werkmap kun je alleen in vooraf bepaalde cellen data invoeren. Dat kan onhandig zijn als je snel even iets moet uitrekenen. Niet alle toetsenborden laten je de rekenmachine van Windows oproepen.

Oplossing!

Zelfs daarin laat Microsoft Excel je niet in de steek. Het programma heeft een ingebouwde rekenmachine. Hiermee kun je alle berekeningen uitvoeren die je maar wilt. Niet alleen optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen. Dan heb je de Standaard rekenmachine geopend. Maar je kunt ook snel getallen omzetten in binair of het aantal weken en dagen berekenen tussen twee data. Wil je exponentieel of sinusberekeningen maken? Géén probleem.

Je hoeft ook internet niet meer te openen om snel valuta om te rekenen, bijvoorbeeld van euro’s naar Chinese yuan. Er wordt gerekend met de huidige wisselkoers. Of wil je weten hoeveel centimeter 5 inch is? Deze rekenmachine kan het je zo vertellen.

Door op de drie streepjes links bovenin te klikken kies je de gewenste vorm. En wil je de rekenmachine ook beschikbaar hebben in andere programma’s? Wanneer je hem éénmaal geopend hebt (en niet afsluit) is hij beschikbaar op de taakbalk.

Maar hoe open je deze rekenmachine? Door hem toe te voegen aan de Werkbalk Snelle toegang. Door op deze werkbalk op het pijltje naar beneden te klikken open je het menu waarmee je deze werkbalk kunt aanpassen.

Je klikt eerst op Meer opdrachten. Dan krijg je meteen de populaire opdrachten te zien. Vreemd genoeg staat hier geen rekenmachine bij. Hiervoor moet je Alle opdrachten selecteren. Selecteer de rekenmachine en klik op Toevoegen. Veel plezier ermee!

Vond je deze tip handig?

Wil je meer tips ontvangen? Volg me dan op LinkedIn of Facebook. Daar schrijf ik vaak ook korte tips. Wil je meer weten of misschien wel een training volgen? Bel 06-125 63 799 of stuur het contactformulier in. Dan bel ik jou.

Deel met vrienden