Hoe vrolijk ik mijn teksten op in Microsoft Word?

Marrigje wil haar lezers graag prikkelen. En dit keer had ze bedacht dat dit maar eens met kleur moest gebeuren. Nu kon ze natuurlijk bepaalde woorden een kleurtje geven maar dat was niet precies wat ze in gedachten had. Hoe zou ze een blok tekst een kleur kunnen geven? En kunnen dat dan ook meerdere blokken worden? Misschien zelfs overlappend?

Wat is er aan de hand?

Wanneer je tekst selecteert in Microsoft Word gaat dit normaal gesproken per woord, zin of alinea. Maar wat als je gewoon willekeurig een blok tekst wilt kleuren? Moet je dan maar “mikken”? Marrigje wilde nu duidelijk géén apart tekstvak gebruiken maar een blok tekst ergens midden in de tekst kleuren.


Oplossing!

Door eerst de Alt-toets in te drukken en vervolgens een stuk tekst te selecteren wordt een blok tekst midden in de tekst geselecteerd. De woorden hebben niets met elkaar gemeen omdat ze in verschillende zinnen staan. Vervolgens kun je dat blok tekst iedere kleur geven die je maar wilt.

Hoewel het volgens de selectie wel zo lijkt zal Microsoft Word nooit midden door een letter een andere kleur gebruiken. Dat blijkt het duidelijkste als je niet de woorden uit de selectie kleurt maar de achtergrond.

Als je de letters kleurt valt het niet zo op dat de lijnen niet recht zijn. Door de truc met de Alt-toets vaker toe te passen kun je ook blokken over elkaar heen kleuren. Nu heeft Word geen verfpalet, dus rood en geel wordt geen oranje. De laatst gekozen kleur wordt erbovenop geplaatst. In onderstaand voorbeeld zijn eerst de rode blokken gemaakt en vervolgens de groene blokken erbovenop gezet.

De gebruikte tekst is puur willekeurig door Microsoft Word geschreven.

Vond je deze tip handig?

Wil je meer tips ontvangen? Volg me dan op LinkedIn of Facebook. Daar schrijf ik vaak ook korte tips. Wil je meer weten of misschien wel een training volgen? Bel 06-125 63 799 of stuur het contactformulier in. Dan bel ik jou.

Deel met vrienden