Mijn mail wordt niet verzonden

Maar ik heb je dat mailtje toch al gestuurd? Ik zag bijna door de telefoon haar wangen rood worden toen ze ontdekte dat het mailtje nog steeds in haar Postvak UIT stond. En dit mailtje niet alleen…

Alle mail hierna werd ook geblokkeerd

Je kunt je voorstellen dat je niet vrolijk wordt als er geen enkele mail meer wordt verstuurd omdat één mailtje het hele verstuurproces in de war gooit.

Wat ze ook deed, ze kreeg het niet opgelost. Het lukte ook niet om het mailtje te verwijderen. Gelukkig belde ze de Officevraagbaak en hadden we het probleem in een mum van tijd opgelost.

Meestal is de boosdoener een te grote bijlage, soms is de oorzaak echt niet aan te wijzen. Dat laatste was hier aan de hand.

Wat is de oplossing?

Als eerste hebben we de verzending van alle mail gestopt door Outlook offline te zetten. Hiervoor klik je op het tabje Verzenden/ontvangen en dan op de wereldbol. Er komt dan een rood kruisje te staan waardoor je weet dat je offline werkt. Dat zorgt ervoor dat Outlook geen mail kan versturen, ook als het wel zou kunnen.

De tweede stap is om de mail uit Postvak UIT te halen. Je sleept hem naar de Conceptenmap. Stel, je mail zou niet verzonden worden door een te grote bijlage. Dan kun je nu de bijlage verwijderen en de mail opnieuw verzenden. Een te grote bijlage verzendt je dan door bijvoorbeeld een link naar de plaats in de Cloud te delen.

Als je echt niet weet wat er aan de hand is zou je de tekst kunnen kopiëren en in een nieuw mailtje plakken. In dit geval was deze methode de juiste oplossing.

Nadat je het bericht opnieuw hebt verstuurd staat het in Postvak UIT en moet je eerst weer op de wereldbol klikken om ervoor te zorgen dat de offline situatie wordt opgeheven. Op de statusbalk staat dan weer Verbonden.

Vond je deze tip handig?

De mailtjes worden gelukkig weer goed verstuurd. Wil jij ook hulp bij jouw vragen of misschien wel een training volgen? Bel 06-125 63 799 of stuur het contactformulier in. Dan bel ik jou.

Wil je meer tips ontvangen? Volg me dan op FacebookInstagram of LinkedIn! Daar schrijf ik vaak ook korte tips.

Deel met vrienden