Ik heb dat mailtje nú nodig…

Yusti krijgt en verstuurt mail, veel mail. Ze wil graag een bepaald mailtje terugvinden dat ze vorige maand heeft ontvangen en ze weet ook nog dat er een bijlage bij was… maar in die lange lijst met mailtjes kan ze het echt even niet meer terugvinden.

Wat is er aan de hand?

Wat zou het toch handig zijn als je gewoon even tegen Outlook kon zeggen “ik wil het mailtje aan Margreet van vorige week donderdag even inzien”. Wel… dat kan! Het is zelfs vrij gemakkelijk.

Oplossing!

In het zoekvak typ je margreet. Dat levert al een hele lijst met mailtjes van Margreet op. Maar het kan natuurlijk nog specifieker. Wanneer je toevoegt ontvangen:vorige week dan zie je alleen de mailtjes die je vorige week hebt ontvangen. Zo zal ontvangen:vorige maand de mailtjes van de vorige maand tonen.

Mail zoeken

Maar wat als je nu dat mailtje zoekt waar die bijlage bij zat? Dan typ je in het zoekvenster heeftbijlagen:ja en alleen de mailtjes met bijlagen komen tevoorschijn. Als je alleen zoekt op de naam en bijlagen dan krijg je alle mailtjes van die persoon met bijlagen te zien.

Je merkt misschien al op dat vorige week en vorige maand een spatie hebben. De vraagstelling heeftbijlagen:ja heeft géén spaties. Tussen ontvangen: en vorige typ je ook geen spatie. Je kunt ook zoeken op ontvangen:donderdag.

Je kunt alleen in het huidige postvak zoeken of juist in de submappen. Dit klik je aan naast het zoekvenster. Of misschien heb je wel een afspraak met Margreet gemaakt? Die vind je in de agenda en daarvoor kies je Alle Outlook-items.

Vond je deze tip handig?

Wil je meer tips ontvangen? Volg mij dan op Facebook of LinkedIn. Daar schrijf ik vaak ook korte tips. Wil je meer weten of misschien wel een training volgen? Bel 06-125 63 799 of stuur het contactformulier in. Dan bel ik jou.

Deel met vrienden