Huisstijl - makkie toch? Of toch niet?

Workshop Huisstijl | Officevraagbaak

Je hebt de eerste stappen gezet op het pad van Ondernemerschap, met een hoofdletter, want je bent apetrots. Jouw bedrijf kan starten!

Professioneel!

Ho wacht, is dit de manier om een professioneel bedrijf te starten? Je wilt toch serieus genomen worden? Je wilt toch klanten?! Huisstijl is geen samenraapsel van wat jou wel leuk lijkt. Huisstijl ontwerpen is een vak. Ontwerpers hebben ervoor geleerd. Ze luisteren naar jouw verhaal. Waarom wil jij ondernemer worden? Wat ga je presenteren? Dit alles vertalen zij naar een logo, huisstijlkleuren, lettertype(s). En dáár ga jij mee aan de slag.

Huisstijl is meer dan een logo

Jouw huisstijl is jouw visitekaartje. Letterlijk. Dat gaat verder dan de offerte die er netjes uit moet zien. Een goede huisstijl vertaalt zich naar jou. Wat is er nou leuker dan een klant ontvangen in een kantoor in jouw kleuren?! Je werkt vanuit huis? Als je daar een rustige, eigen kamer hebt kunnen inrichten kun je natuurlijk ook je huisstijl toepassen. En maak je gebruik van een flexwerkplek? Enkele accessoires doen wonderen.

Rijdt je op de fiets of in de auto naar de klant? Nu is belettering van een auto misschien wel makkelijker, in ieder geval zie je ze op alle wegen wel rijden. Maar wat dacht je van een gave fietstas met jouw logo? Die valt zeker op!

En die website?

Als je echt handig bent, en zeeën van tijd hebt, kun je dat vast ook zelf. Toch kan het ook geen kwaad om een professionele webbouwer ernaar te laten kijken. Zij weten waar ze op moeten letten. Zoals de juiste lettertypes en -kleuren bij de verschillende koppen of de indeling van de vlakken. Ze kunnen je ook adviseren over zoekmachineresultaten en logische indelingen. Zelfs als een webbouwer jouw volledige website ontwerpt is overleg toch nog steeds wenselijk. Want als er teksten gebruikt worden die totaal haaks staan op hoe jij spreekt en schrijft komt ook een goed gebouwde website knullig over. Een huisstijl is meer dan alleen een logo, óók op de website.

Brieven, facturen, e-mail

Oei, wat zie ik het hier vaak misgaan. Een kleur gebruiken die er wel wat op lijkt, verschillende lettertypes die niet bij de huisstijl horen. Teksten die keer op keer overschreven worden… Wanneer je sjablonen zou gebruiken heb je dat probleem niet. Dan heb je consistente koppen, en het lettertype klopt in al jouw brieven en andere uitingen. En zeg nou zelf: zo’n professionele e-mailhandtekening straalt gewoon professionaliteit uit.

Maar hoe dan?

Ik hoor je bijna denken: leuk gezegd maar hoe doe ik dat dan? Dáár komt de Officevraagbaak om de hoek kijken. Ik vertel jou in klare taal hoe je dit aanpakt. We maken hierbij gebruik van een huisstijlsheet. Alle stijlen die je gebruikt in jouw schriftelijke communicatie zijn hierin verwerkt. Jij levert de kleurcodes en de lettertypes aan. Vervolgens leer ik jou hoe je een sjabloon maakt voor je brieven en facturen. En hoe je die vervolgens gebruikt. Natuurlijk maken we ook een professionele e-mailhandtekening. Zo heb je simpel en snel een professionele uitstraling van jouw schriftelijke communicatie-uitingen.

installeren | Officevraagbaak

Investering

Lijkt jou dit ook wat? Voor de kosten hoef je het niet te laten. In 3 uur tijd leer ik jou tijdens een privé workshop je eigen huisstijl te implementeren. Niet alleen in Word, zeker ook in Outlook. Gebruik je ook Excel en PowerPoint? Geen probleem! Wil je meer informatie? Vul dan het formulier in.

Huisstijl implementeren?

Wil jij je huisstijl goed implementeren? Ik bied jou een privé workshop:
na 3 uur tijd kom jij voortaan goed voor de dag.

Neem vrijblijvend contact met mij op

Naam bedrijf*
Jouw naam*
Ik wil*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.