Presenteer effectief met PowerPoint

Er moet een boeiende presentatie worden gemaakt. Je medewerkers hebben helaas onvoldoende kennis om het programma effectief in te zetten. Er wordt gemompeld.
De werkdruk is hoog. Met een toegespitste training van Officevraagbaak krijgen jouw medewerkers zelfvertrouwen. We maken, indien mogelijk, een presentatie die ook daadwerkelijk gegeven gaat worden zodat de training ook echt beklijft. Het resultaat? Je medewerkers vinden snel hun weg in PowerPoint, ze maken indrukwekkende presentaties. Er wordt efficiënter gewerkt en de werkdruk vermindert.

Slim, handig en efficiënt, dat is het motto van Officevraagbaak.

Mick werkt met PowerPoint | Officevraagbaak

Mick zou wel even die presentatie maken. Nou, daar kwam hij snel van terug toen hij PowerPoint opende. Al die iconen waren abacadabra, hoe moest hij dáár snel wijs uit worden. Gelukkig kon hij een training volgen bij de Officevraagbaak. Hij raadt het iedereen aan. Binnen een dag hebben we samen een boeiende presentatie gestalte gegeven. Mick is ervan overtuigd dat hij de beginselen nu wel onder de knie heeft. Hij heeft al een vervolgtraining gepland.

Eva wist de basisbeginselen van PowerPoint wel. Door haar beroep ziet ze nogal veel verschillende presentaties. Vaak krommen haar tenen. Ze wil zelf wél professioneel voor de dag komen. Ze wil haar huisstijl toepassen, niet stuntelen als er tussendoor een video moet worden afgespeeld. Zo kwam Eva bij de Officevraagbaak terecht. Samen met haar teamleden heeft ze een training gevolgd die op hun situatie was toegespitst. Nu zet het hele team sprekende presentaties neer.

Eva werkt met PowerPoint | Officevraagbaak

Wat zijn de mogelijkheden voor een training in PowerPoint?

De trainingen worden op maat voor jouw bedrijf gemaakt. Om een idee te geven van de mogelijke onderwerpen volgt hier een lijst welke ik heb samengesteld uit de meest gestelde vragen, zowel beginnersvragen als vragen welke door gebruikers gesteld worden die er al langer mee werken.

 • Hoe maak je een boeiende presentatie?
 • Afbeeldingen en foto’s toevoegen.
 • Wat zijn schermafbeeldingen en hoe maak je die?
 • Hoeveel tekst plaats je op één dia?
 • Opsommingstekens en nummering aanpassen naar je eigen wensen.
 • De verschillende mogelijkheden om naar de volgende dia te gaan.
 • Wat zijn voetteksten en hoe maak je ze?
 • Wat komt er allemaal extra kijken bij het geven van een goede presentatie?
 • Kun je grafieken uit Microsoft Excel importeren?
 • Hoe maak je je eigen huisstijlsjabloon zodat jouw presentaties dezelfde professionele uitstraling hebben?
 • Je leert wat SmartArt kan betekenen voor jouw PowerPointpresentatie.
 • Je leert hoe je filmpjes kunt afspelen in jouw presentatie.

Investering

De duur van een training is afhankelijk van de gekozen onderwerpen en het kennisniveau van de deelnemers. Wanneer je nu 3 uur van je tijd investeert, levert het je straks zeker drie maanden tijdswinst op!

Een ochtend- of middagsessie in De Suikerfabriek kost
€ 195,- ex btw per persoon. Een ochtend- én middagsessie is inclusief luxe lunch.

Wil je liever een één-op-één-workshop? Een ochtend- of middagsessie kost dan € 395,- ex btw.

Je hebt zelf de beschikking over een pc of laptop, waarop Windows en Microsoft 365 geïnstalleerd is.

Groepsgrootte en niveau

Beginners en gevorderden plaats ik het liefst in aparte groepen, zodat ieder op zijn of haar eigen niveau alles uit de training kan halen. Interne trainingen op locatie geef ik voor groepen van maximaal 8 personen. Zo blijft persoonlijke aandacht gewaarborgd.

Locatie en tijd

Ik verzorg de training in De Suikerfabriek, Zuidzijde Haven 39 in Bergen op Zoom. De groepsgrootte is maximaal 4 deelnemers. Je kunt kiezen uit:

 • de ochtendsessie van 9.30 uur tot circa 13.00 uur;
 • de middagsessie van 13.30 uur tot circa 17.00 uur.

Maar ik geef de training ook op locatie, gewoon bij jou op kantoor!

Officevraagbaak nodig?

Wil jij PowerPoint ook echt goed gaan gebruiken? Dat je snapt hoe het programma werkt? Dat je er met plezier mee werkt in de praktijk? Meld je (team) dan aan voor de training, dan gaan we samen aan de slag!