Learn@Lunchtime

Handige tips over backofficetools terwijl jij luncht

Je werkt (bijna) dagelijks met backofficetools en je weet dat het slimmer, handiger maar vooral efficiënter kan. Je weet alleen niet precies hoe.

Daarom heb ik de maandelijkse Learn@Lunchtime gemaakt. Je krijgt tips & tricks terwijl je luncht. Na afloop krijg je per mail een samenvatting zodat je altijd nog even terug kunt grijpen naar de inhoud.

Dat is niet alles! Je mag tussendoor vragen stellen, maar óók vooraf zodat ik kan kijken of ik jouw vragen al kan beantwoorden in het webinar. Op het inschrijfformulier is ruimte gemaakt om jouw vragen te stellen.

Natuurlijk kan het zijn dat een thema jou niet aanspreekt omdat je nooit met dat programma werkt. Maar misschien geven de tips tijdens het webinar jou een duwtje om juist wél met die tool te gaan werken. Er zijn 12 verschillende thema’s.

Structureer je bestanden

Tijdens deze eerste Learn@Lunchtime van het jaar geef ik je tips hoe je jouw bestanden kunt indelen in mappen. Waar let je op als je een indeling maakt? Ik ga ook in op het verschil tussen de harde schijf en opslaan in de Cloud.

Effectiever werken met deze Exceltips

Hoe bouw je een goede formule op? Hoe kopieer je formules zodat ze ook in die andere cel doen wat jij wilt? Maar ook: hoe kun je op meerdere tabbladen tegelijk werken? Hoe haal je informatie uit andere bladen op?

Wat zou Google doen?

Het is een bekende kreet. Tijdens deze sessie vertel ik tips & tricks over Google Documenten en Spreadsheets, ook de Drive komt aan bod. Het maakt niet uit of je nu met de gratis versie werkt of met Google Workspace. Ook dat leg ik verder uit.

Tips in Word

Gewoon een stuk typen lukt iedereen wel. Ik geef dan ook geen typeles (ik typ zelf met 6 vingers). Als je professioneel voor de dag wilt komen komt er meer bij kijken dan je woorden cursief of vet maken. Alles over alinea's, pagina's en stijlen tijdens deze lunchsessie!

Prezi - presenteren als de beste

Wanneer en waarom gebruik je Prezi? Hoe vind je je weg in Prezi? Is het een open source programma of kun je toch maar beter betalen voor een licentie? In een mum van tijd maak ook jij echt mooie presentaties waarmee je anderen kunt laten zien wat jij kan.

Canva tips

Je opent Canva en denkt: wowww, kom ik hier ooit uit wijs? Natuurlijk kun je kant-en-klare sjablonen gebruiken. Canva heeft onnoemelijk veel foto's, maar wat is er nou leuker dan jouw eigen stempel achterlaten?! Dat én nog veel meer tijdens de lunch met Canva!

Hoe zet je Outlook efficiënt in

Hoe zorg je ervoor dat je Inbox niet overloopt? Je prullenbak gebruiken omdat je dan tenminste een lege Inbox hebt is een minder goed idee. Waarom zet je geen taken in je agenda? Hoe maak je een professionele e-mailhandtekening en een automatisch bericht bij vakantie?

Handigheidjes in PowerPoint

Ik ga je niet alleen tips geven hoe je het programma goed kunt gebruiken, de presentatie zelf komt ook aan bod. Nu heb ik zelf niet zo snel last van knikkende knieën bij een 500-koppig publiek maar wél bij een kleine schare toehoorders. En jij?

Hoe gebruik je Teams als zzp'er?

Ook als zzp'er ontkom je er niet meer aan om online te werken. Er zijn nu enkele grote spelers in het veld. Teams is er één van. Wanneer jij samenwerkt met klanten kan het handig zijn om via Teams  bestanden te delen. Maar je kunt ook een geschiedenis van gesprekken opslaan.

Gebruik OneNote!

Waarom zou je eigenlijk OneNote gebruiken? Als je net zoals ik gek bent op notitieboekjes... die overal en nergens slingeren en die je nooit kunt vinden wanneer je ze echt nodig hebt? Schreef ik het in het paarse of in het turquoise boekje? Tips!!

Tools om je werk te stroomlijnen

Werk je veel samen met andere zzp'ers? Of wil je wel eens lijn aanbrengen in jouw projecten zodat je nooit over een deadline heengaat? Ik gebruik zelf Asana en Toggl om alles te stroomlijnen. Projectbeheertools werken grofweg hetzelfde. Veel handigheidjes dus.

Slimme Acrobat-tips

Je kent Acrobat natuurlijk als de PDF-lezer. Dan hebben we het over de Acrobat reader. Als een Portable Document Format niet beveiligd is tegen schrijven kun je met de gratis reader al veel. Maar als je PDF's wilt maken, beveiligen, converteren of bewerken, is er Acrobat Pro.

 

Learn@Lunchtime | Officevraagbaak

De thema's van 2021 op een rij

29 januari
26 februari
26 maart
30 april
28 mei
25 juni
30 juli
27 augustus
24 september
29 oktober
26 november
17 december

Structureer je bestanden
Effectiever werken met deze Exceltips
Wat zou Google doen?
Tips in Word (alles over afbeeldingen)
Prezi presentaties
Canva tips
Hoe zet je Outlook efficiënt in
Handigheidjes in PowerPoint
Hoe gebruik je Teams als zzp'er
Gebruik OneNote!
Welke tools kun je gebruiken om je werk te stroomlijnen?
Slimme Acrobat-tips

Wanneer?

Iedere laatste vrijdag van de maand (behalve in december…) tussen 12:15 en 13:00 uur.

Inschrijven en deelnemen is gratis

Ik spam je niet met tig mailtjes. Vul het formulier in en je krijgt vanzelf iedere maand een berichtje met meer inhoud over de Learn@Lunchtime van die maand.

Schrijf je in voor de komende

Learn@Lunchtime

  • e-mailadres

Ervaringen van cursisten

"Het was een goede en leuke training waarbij op een rustige en begrijpelijke manier werd uitgelegd. Duidelijke voorbeelden en voldoende ruimte voor vragen en oefeningen."

Patrick

"Het was prettig van jou een training te krijgen, nu voel ik me een stuk zekerder!"

Regina

"Hopelijk zien we elkaar weer bij een volgende training, ik vond het een fijne en leerzame training."

Mariska

"Bedankt voor het e-book Noortje, een prima aanvulling op je goede cursus, waar ik al veel plezier van heb gehad. Ik snapte nooit wat van draaitabellen en nu dus wel!"

Jos

"Het was een leerzame dag die ik als zeer prettig heb ervaren. Noortje wist alles zeer goed uit te leggen, het tempo waarmee ze de lesdag afwerkte was voor mij goed bij te houden."

Jan

"Een super goede training, er wordt op een rustige en begrijpelijke taal gesproken waardoor je meer opneemt. Iedere keer als je het niet begreep of het niet kon vinden kwam Noortje je persoonlijk helpen."

Miranda

"Noortje had een op maat gesneden handleiding geschreven met veel praktische tips, voorbeelden en uitleg. Tijdens de training hebben we ook veel praktische 'hoe doe je dit?'- vragen behandeld. Dat was erg fijn en nuttig. Noortje heeft ons op een prettige manier door de training geleid. Haar praktijkkennis en -ervaring was meteen duidelijk, doordat zij op het grote scherm voorbeelden liet zien. Als we meer tijd hadden gehad, was het misschien een goed idee geweest om ook te oefenen, maar zo was de training ook prima. Ik heb thuis de handleiding nog eens nagelezen en ik ga ermee oefenen, zodat ik veel sneller en effectiever met Word aan de slag kan gaan."

Eric

"Goed dat Noortje bij leervragen aansluit, daar heb je het meeste aan. Ze is gezellig en open in haar uitstraling, dat werkt stressverlagend op de cursist."

Wies

"De inhoud van de training was erg leerzaam. Ze legde duidelijk en langzaam uit (wat fijn was). Genoeg pauzes en handige trucjes geleerd."

Manon

"Een hele prettige, leerzame les! Tempo, kennis van docent en heldere uitleg zorgen voor kennis die je bijblijft! Een zeker vertrouwen waardoor de leerling zich vrij voelde om vragen te stellen. Heel prettig!"

Annet